Portfolio

Mini-advies aan huis Stadspolders

Na een kennismakingsgesprek kreeg ik een akkoord op de offerte. Mijn eerste advies aan huis is een feit! En het was zo leuk! We konden in het nieuwe huis terecht, dus met een volle doos met stalen ging ik die kant op. Door middel van de sfeerafbeeldingen kwamen we al gauw tot de conclusie dat ze wel wat kleur wilden in hun nieuwe huis.

Omdat het huis van zichzelf best donker is door verschillende factoren, heb ik een rustige basis op de muren geadviseerd; dezelfde tint als de nieuwe keukenfrontjes. Een klein kleur-detail wordt er toegevoegd in de keuken en die kan doorgevoerd worden in de nieuwe meubels en accessoires. Na afloop heb ik nog even wat specifieke voorbeelden van meubels, accessoires en verlichting gezocht die de bewoners aan kunnen schaffen.
Lijkt het jou ook tof om 2 uur lang te sparren en al je interieurvragen eindelijk te beantwoorden? Neem contact met mij op!

Project Hotel

Voor een hotel in de omgeving heb ik een nieuw interieurontwerp gemaakt voor zowel de hotellobby als de hotelkamers. De slogan van het hotel luidt: ‘waar heel Holland slaapt…’ Vooral geen overbodige luxe of designitems, maar wel knus en comfortabel. Ik liet me inspireren door mijn tulpen en de Hollandse biesbosch die hier om de hoek ligt. De moodboards voor de sfeer laten zien dat ik warme kleuren en materialen wilde gebruiken, zodat je je direct thuis voelt, zodra je de lobby binnen stapt.

‘waar heel Holland slaapt…’

Ik heb in mijn ontwerp gebruik gemaakt van diverse Nederlandse ontwerpers. Zo zie je een bolvaas van Heinen Delfts blauw op de receptiebalie, een prachtige hang- en vloerlamp van ‘Tjalle en Jasper’ en een foto van Evelien Oerlemans ‘Zwanen met mist in de Biesbosch’ van Werk aan de muur. Door het gebruik van verschillende materialen en vormen die regelmatig terug komen, krijg je een warm geheel.
Wil je weten van welk merk de diverse meubels, accessoires of verlichting van zijn? Mail me gerust!

Bronvermelding moodboard:
Afbeelding 1 – pinterest
Afbeelding 2 – myartisrealmagazine.com
Afbeelding 3 – sav-okse.nl
Afbeelding 4 – fotografille.nl

Project vakantiehuis aan de kust

Ik mocht een vakantiehuis ontwerpen voor een echtpaar van 52 jaar oud met 2 jongvolwassen kinderen. Ze wonen in een drukke stad en hebben een vakantiewoning laten bouwen aan de kust. Ze zoeken daar rust, ruimte en een beetje luxe.

Voor dit prachtige vakantiehuis heb ik 2 verschillende dessins behang van Eijffinger gekozen. Namelijk, Artifact groen en Enso blauw. Beide kleuren zijn favoriet bij de eigenaren en passen in het kleurenpalet. Deze kleuren zorgen voor de rust die het vakantiehuis zal uitstralen. De dessins doen me denken aan het strand en de zee door de golvende lijnen. Beide behangetjes geven de woonkamer een wow-gevoel in het rustige, natuurlijke kleurenpalet. De overige muren en alle kozijnen en deuren in de woonkamer worden geschilderd in een warme zand tint. Het plafond schilderen we mee in diezelfde kleur voor een geborgen gevoel. De naturel eiken look pvc vloer gelegd in Hongaarse punt geeft een chique touch aan de woonkamer.

Bij de grote ramen aan de voorkant komen lichtdoorlatende plisségordijnen in een warme zandtint. Ook weer om het luxe gevoel te benadrukken. Dit is voor in de keuken geen handig materiaal, daarom daar gekozen voor horizontale jaloezieën, maar wel in dezelfde kleur als de plisségordijnen aan de voorkant. Dit zorgt toch voor een eenheid.

1 Dubbel Plisségordijn Recht raam 20065 Beige Karwei
2 Behang Eijffinger Artifact, 312423 pastel, groen Behang
3 Eijffinger Enso, 386534 blauw Farrow & Ball 2008-dimity;
4 NCS S1005-Y40R in muurverf en zijdeglans lak
5 Houten jaloezieën van DoeHetBudget.nl kleur hout zand
6 PVC Hongaarse punt VT wonen naturel eiken

Door te werken met natuurlijke materialen in naturel tinten krijg je een sfeertje die je direct bij de zee brengt. Luchtige meubels op pootjes die het vloeroppervlak zichtbaar houden zorgen voor ruimte en rust. Hier en daar een lekker dotje kleur geeft het geheel wat pit.
Wil je weten van welk merk de meubels of accessoires zijn? Mail me gerust!

Bronvermelding moodboard Tranquil Breath
Afbeelding 7: pinterest
Afbeelding 8: pinterest
Afbeelding 9: thepoetryofmaterialthings.tumblr.com
Afbeelding 10: pinterest
Afbeelding 11: showhome.nl
Afbeelding 12: pinterest
Afbeelding 13: pinterest
Afbeelding 14: pinterest
Afbeelding 15: decorflowerbar op etsy


Ons oude jaren ’30 huis

Na onze eerste prachtige bovenwoning op Rotterdam Zuid werd het in 2015 echt. Geduld werd beloond en we kochten een huis in Dordrecht met een tuin. Een toffe jaren ’30 woning met 1 uitdaging; een kleine woonkamer. Voor mij een leuke uitdaging toen om deze zo ruimtelijk mogelijk én low budget om te toveren. Een muur werd uitgebroken, ik koos voor een betonlook laminaat vloer (geen patroon, dus zo strak mogelijk) en kleine, slanke meubels op pootjes. Een lage geschilderde lambrisering over de hele lengte van de muur zorgde ervoor dat vooral de lengte van de woonkamer benadrukt werd.


De houtkachel op het onhandige grote betonblok hebben we laten staan. De kachel was ons te dierbaar om weg te doen en het gaf veel gezelligheid. De prachtige borden aan de muur herinnerden ons aan het oude huis in Rotterdam. De stad die voor altijd in mijn hart blijft.

Een goede mix tussen Ikea meubels en andere merken zorgen ervoor dat het niet een compleet Ikea huis wordt. Ook als je niet veel geld te besteden hebt, kun je een knus interieur maken.
Een goede mix tussen Ikea meubels en andere merken zorgen ervoor dat het niet een compleet Ikea huis wordt. Ook als je niet veel geld te besteden hebt, kun je een knus interieur maken.

Foto’s van Ooms makelaardij; gemaakt voor de verkoop in 2020.